Systeemplafonds
Systeemplafonds treft u voornamelijk aan in kantoren, sportcentra, winkels, ziekenhuizen, scholen enz. Systeemplafond heeft een chique en zakelijke uitstraling. Een goed systeemplafond moet vooral functioneel zijn door: een goede akoestiek en lichtreflectie, gemakkelijk te reinigen, niet doorhangen bij hoge luchtvochtigheid, brandveilig, verwerkings-vriendelijk en milieuverantwoord. Al deze eigenschappen kunnen toebehoren aan een systeemplafond.
Systeemplafonds zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Uitgaande van een standaard type is het systeemplafond opgebouwd uit een verzinkt stalen ophangsysteem (600 x 600 mm of 600 x 1200 mm), waarvan de kleur standaard wit is. Het ophangsysteem, ook wel rasterwerk genoemd, wordt voorzien van inlegpanelen welke leverbaar zijn in vele soorten en kleuren. De randafwerking is standaard voorzien van een zwarte kantlat en een verzinkt stalen hoekprofiel met een witte onderkant.
Hieronder enkele goede eigenschappen van een systeemplafond:
- AKOESTIEK
- BRAND
- VOCHTBESTENDIGHEID
Beheersen van het geluidsniveau. Vrijwel alle systeemplafonds zijn geluidsabsorberend.
Afhankelijk van het bouwbesluit en de lokale brandvoorschriften. Vrijwel alle systeemplafonds hebben een brandwerendheid van 30 of 60 min. Er is altijd wel een systeemplafond wat aan de voorschriften voldoet.
Tegenwoordig zijn de meeste systeemplafonds bestand tegen een relatieve luchtvochtigheid van tenminste 95% met behoud van 100% vormstabiliteit.
Systeemwanden
Systeemwanden zijn verplaatsbare scheidingswanden die bestaan uit volledig afgewerkte onderdelen. Systeemwanden worden gebruikt voor het maken van een flexibele indeling van de ruimte. Redam Montage levert en monteert een compleet assortiment systeemwanden inclusief deurkozijnen, deuren, raamkozijnen en glaselementen.
De onderdelen en de profielen van deze verplaatsbare binnenwanden zijn uitgevoerd in staal of aluminium. De gebruikelijke wandbeplating van de systeemwand bestaat uit gipsvinylplaten of gemelamineerd spaanplaat.
De standaard systeemwand is uitermate geschikt voor renovatie- en nieuwbouwprojecten en is uit te voeren volgens de laatste eisen voor geluid en brandwerendheid.
De systeemwanden worden opgebouwd uit een onder- en bovenprofiel waarvan het bovenprofiel een ingebouwde schilderij lijst heeft.
Hier tussen komen verzinkt stalen tussenstijlen te staan waar de omega profielen op geschroefd worden, die op hun beurt weer de gipsplaten, kozijnen en glaselementen opsluiten.
De profielen zijn in nagenoeg elke kleur leverbaar en worden afgewerkt met een hoogwaardige, stootvaste poedercoating.
De gipsvinylplaten zijn tevens in tal van kleuren leverbaar.
Scheidingswanden
Scheidingswanden, ook wel metal stud wanden genoemd, zijn toepasbaar op allerlei manieren en vormen. Of het nu gaat om mooie strakke kantoorwanden, functionele scheidingswanden voor geluidsdemping of voor het wegwerken van bekabeling, goten of leidingen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze scheidingswanden zijn ontwikkeld om te voldoen aan hoge prestaties tegen zo laag mogelijke kosten. Scheidingswanden zijn toepasbaar als niet-dragende binnenwanden in zowel woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie.
De systeemopbouw van een metal stud wand frame en gipsplaten hebben voor de huidige bouw- en woonnormen een aantal belangrijke voordelen:
- Hoge geluidsisolatie
- Brandwerend
- Glad en vlak af te werken
- Licht in gewicht
Door de keuze in o.a. plaatdikte, isolatiedikte, profielbreedte en spouwbreedte kunnen de prestaties worden aangepast aan de eisen.
Metal stud voorzetwand
Een metal stud voorzetwand is bij uitstek geschikt voor het renoveren en optimaliseren van bestaande muren. Slechte muren worden op een eenvoudige en snelle wijze voorzien van een strakke afwerking.
Leidingen kunnen daarbij gemakkelijk in de spouw worden weggewerkt. De geluids- en warmte-isolerende eigenschappen van de muur kunnen aanzienlijk worden verbeterd, vooral als de voorzetwand vrij van de steensmuur geplaatst wordt.